Albons i Verges promocionen el sistema de recollida Porta a Porta

Albons
Verges

Data: 17/06/2021

El sistema Porta a Porta és un nou model de recollida de residus que ja s'està implementant en algunes ciutats del territori català. Al Baix Empordà, però, només dues poblacions s'han sumat a aquest sistema: Albons i Verges. Per tal d'animar a altres municipis a formar-ne part, des del Consell Comarcal del Baix Empordà s'ha organitzat una visita guiada a les seves deixalleries, per mostrar el seu funcionament i explicar els beneficis que comporta.
Entre els principals canvis, hi hauria la retirada de contenidors de la via pública, amb l'objectiu de recuperar espai i evitar conflictes arran de les males olors. En lloc d'això, el punt de recollida de les deixalles es faria als portals de cada casa o comerç, amb un calendari i un horari específic per a cada tipus de residu. D'aquesta manera, les escombraries deixarien de ser anònimes, i es podrà assessorar als ciutadans en cas que no se'n faci una separació correcta.
Des de cada ajuntament es faciliten diferents cubells de colors i diferents bosses als usuaris per tal de facilitar el reciclatge.
Els ajuntaments que es passin a aquest nou model de recollida també poden optar a un seguit de subvencions per part de l'Agència de Residus de Catalunya, per tal de construir i gestionar deixalleries més fàcilment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient