Dia de tramuntana amb ràfegues que han superat els 100 km/h al Baix Empordà

L'Empordà

Data: 13/11/2017

Així d'esverat estava aquest dilluns el mar al litoral de Platja d'Aro. El fort vent que ha bufat ja des de la nit passada i durant tot el dia ha deixat imatges com aquestes a la Costa Brava Centre i onades de més de 4 metres al cap de Begur. 

Per forta tramuntana Protecció Civil ha activat el Pla Ventcat a l'Alt i el Baix Empordà i els bombers han fet desenes de sortides la majoria per retirar elements de la via pública, per caiguda de branques o desprendiments d'elements de l'arquitectura urbana. Fins i tot el Servei Català de Trànsit alertava a mig mati de vent huracanat a la carretera C31 a l'alçada de Castell-Platja d'Aro. Protecció Civil de la Generalitat demanava molta precaució en els desplaçaments per carretera i també per la possible caiguda d’arbres i altres elements estructurals a la xarxa viària. També es demanava extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins. Allunyar-se d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquen les onades era un altre dels consells que donava Protecció Civil.

Es preveien ràfegues de més de 140 km/h en alguns indrets i la nit passada el vent va arribar a superar els 90 km/h a Castell d'Aro, 100 km/h a Palamós i 110 a Verges. El gran protagonista de la jornada doncs ha estat el vent i aquest episodi meteorològic desapareixerà en les properes hores. Segons les previsions meteorològiques el vent marxa però les temperatures baixen i les properes nits seran hivernals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient