Comencen les primeres obres del Pla Especial de Castell

Palamós

Data: 14/02/2018

Intervenen: Lluís Puig, Alcalde de Palamós; Josep Vilanova, Tècnic de Medi Ambient

El desbrossament de dues màquines és la primera senyal inequívoca que els treballs per protegir, renaturalitzar i ordenar l'ús del paratge de Castell han començat.

La primera pota del Pla Especial de Castell ja està tirant endavant sobre el terreny amb la voluntat de preservar l'entorn natural i fer-lo compatible amb els usus turístics i d'oci.

Les obres, que han d'acabar abans de l'estiu, comprenen diverses actuacions. Entre elles, s'ordena les zones d'accés a la sorra i es restaura l'espai formant un petit sitema dunar rere platja. També es treballa en la zona de la riera Aubi on s'hi ubicarà un camí de nova formació que donarà accés a la platja d'una manera més còmode i que evitarà la degradació de les dunes pel pas incontrolat de persones.

Tècnicament fàcil, socialment més complicat

Des de l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament de Palamós creuen que el projecte té més dificultats socials que no pas tècniques. L'entorn de Castell és un espai semiverge al cor d'una Costa Brava massa explotada urbanísticament.

A més de l'ordenació i renaturalització autòctona de l'entorn el Pla Especial de Castell comprèn l'arribada de subministrament d'aigua a peu de platja i el trasllat de l'aparcament. La primera ja s'ha adjudicat i servirà per subministrar possibles serveis i també per tenir hidrants pels Bombers. El nou aparcament es va aprovar per ple i podria ser una realitat l'estiu del 2019.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient