Nedar els 120 quilòmetres de la Costa Brava en 40 hores per tal de protegir el fons marí

Palamós

Data: 07/07/2021

Gerard Alemany és el nedador en aigües obertes, que s'enfronta a un repte mai projectat fins al moment, nedar sense descans la totalitat de la Costa Brava. Darrere la fita esportiva, s'hi amaga un rerefons solidari. De fet, l'objectiu és recollir fons pel projecte "Evitem la pesca fantasma", el qual busca reduir l'impacte de les arts de pesca perdudes als fons marins catalans.

El 21 d'agost és la data marcada en el calendari. Gerard Alemany, acompanyat per Alexander Bickett, Albert Puig, Àlex Amorós, Dani Serra i Sergi Roure, sortiran del port de Portbou amb destí a la badia de Blanes. Són 120 quilòmetres, que si es realitzen sense interrupcions, podrien transcórrer al llarg de 40 hores.

Les principals dificultats projectades, segons Alemany, són els bancs de meduses, nedar una nit sencera, l'exposició prolongada a l'alta salinitat i, sobretot, la preparació mental.

"Evitem la pesca fantasma" és una iniciativa de la Universitat de Barcelona, amb l'accent posat a reduir l'impacte de les arts de pesca perdudes. El repte KAI de natació vol aconseguir fons pel projecte, i finançar així, un vehicle submarí no tripulat.

Les donacions es poden fer a través del web mecenes.ub.edu/pescafantasma. Des de l'organització esperen poder recaptar almenys 50.000 euros i aturar una problemàtica, que afecta més de 70 espècies bentòniques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient