Les Illes Formigues comptaran amb un camp de fondeig amb boies ecològiques

Palamós

Data: 13/01/2023

Les Illes Formigues comptaran aquest estiu amb un nou camp de fondeig, i alhora s'ampliarà l'existent a Cala Senià. En particular, s'instal·laran una quarantena de boies ecològiques, per tal de compatibilitzar el lleure nàutic amb la preservació de l'ecosistema marí.

La nàutica recreativa s'ha popularitzat sobretot, arran de la pandèmia. Tanmateix, un fondeig en un espai no abalisat i sense coneixement pot provocar danys irreparables en el fons marí. N'és un exemple, la lleva de les àncores sobre herbassars de posidònia.

L'Ajuntament de Palamós conscient de la importància de les embarcacions d'esbarjo al municipi va encarregar un estudi a la Generalitat per fer compatible la seva pràctica amb la preservació de l'ecosistema. Ara, se n'han extret les primeres conclusions i s'espera que aquest estiu les Illes Formigues comptin amb un camp de boies de fondeig i s'ampliï l'existent a Cala Senià.
 

Vam creure convenient que l'entorn privilegiat de Castell i les Illes Formigues s'havia de protegir. Per això, vam encarregar un estudi, que ha conclòs amb la futura instal·lació de 40 boies ecològiques, 20 a les Illes Formigues i 20 a Cala Senià. - Xavier Lloveras, regidor de medi ambient a l'Ajuntament de Palamós

En concret, s'instal·laran una quarantena de boies ecològiques, que divergeixen de les estàndard, ja que aquestes estan ancorades a les pedres i mimetitzen l'impacte sobre el medi. El seu ús serà públic i de caràcter gratuït.
 

Les boies ecològiques van ancorades a la pedra i llavors, la cadena que les segueix no va arrossegant d'un costat a un altre i fa que la posidònia no es malmeti. - Xavier Lloveras, regidor de medi ambient a l'Ajuntament de Palamós

Cala Senià ja compta amb un camp de fondeig, per evitar que les embarcacions llencin les seves àncores. De fet, la seva experiència demostra que les mates de posidònia oceànica es conserven amb bon estat. Amb l'auge de les embarcacions recreatives dels últims anys, actualment s'ha optat per ampliar el seu abast.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient