El TSJC ha acceptat el termini per al buidatge de Vacamorta

Després de molta insistència, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat el termini de 20 anys per al buidatge de Vacamorta i obre la porta a un abocador proper.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a la Generalitat i ha acceptat el termini de 20 anys plantejat per l'Agència de Residus de Catalunya per buidar l'abocador de Vacamorta. Aquest abocador, que porta 8 anys clausurat, es planteja segons el nou pla de l'Agència de Residus,  buidar-lo per fases fins al 2041, pla sobre el qual l'Ajuntament i la Plataforma Alternativa a l'Abocador de Cruïlles havien presentat un incident d'execució de sentència. 

Actualment, ja s'ha començat amb la licitació de la primera extracció de les primeres tones, que servirà a l'Agència Catalana de Residus  per saber exactament què hi ha a Vacamorta i tot seguit poc a poc durant aquests 20 anys s'anirà buidant. Davant d'això, l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va elaborar l'anomenat Pla d'Actuacions per al Buidatge del Dipòsit Controlat de Vacamorta, que planifica les actuacions de buidatge i de gestió dels residus que s'extreguin del dipòsit en funció de la diversa tipologia.

El buidatge i la gestió de residus comprenen i han de comprendre tots els abocaments fets des del setembre del 2000, per tant els magistrats subratllen que el pla de buidatge ja preveu una quantitat de 3500 milions de tones de residus de diferents tipus. 

Així doncs, pel que fa al termini de 20 anys es considera raonable si es tenen en compte tots els tràmits que s'estan duent a terme per respectar i garantir la salut de les persones i la protecció del medi ambient. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient