Fomenten els desplaçaments a peu a Torroella i l'Estartit

Fomenten els desplaçaments a peu a Torroella i l'Estartit
Torroella de Montgrí

Data: 02/10/2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha editat dos tríptics amb el propòsit estimular la població a desplaçar-se a peu pels seus dos nuclis urbans. Per engrescar els usuaris a prescindir del cotxe, en el fulletó es reprodueix un mapa dels nuclis urbans de Torroella i de l'Estartit, en el qual hi ha representats els principals punts d'interès, espais més freqüentats i equipaments, i es mostra el temps que es triga per anar a peu d'un a un altre. Entre d'altres coses, s'ha comprovat que el desplaçament a peu de punta del poble, entre l'Espai Ter i el polígon industrial, és de només 20 minuts. També s'anima a minimitzar l'ús de cotxe, deixar d'emetre CO2 i fer salut.
 
Segons la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, «d’aquesta manera es busca desmitificar que les distàncies són grans i que a peu es triga molt». La regidora també recorda que l'Ajuntament ha redactat un Pla de Mobilitat Sostenible i Segura, amb l'objectiu de planificar les accions necessàries, tant pel que fa a la via pública, la circulació viària i la sensibilització ciutadana. 
 
Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí es vol avançar cap a un model de mobilitat urbana més sostenible i segur, que fomenti l'ús racional del vehicle privat i prioritzi el vianant i les bicis. Per això, en el treball transversal que s'ha realitzat, s’han analitzat aspectes relacionats amb els accessos i la mobilitat de les persones, el trànsit i la seguretat viària, el transport públic de viatgers, els aparcaments, el consum energètic i les emissions associades dels vehicles, a l’escenari actual. També s'han tingut en compte els desplaçament extramunicipals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient