Palamós tanca l'accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell i S'Alguer

Des d'aquest divendres els vehicles motoritzats ja no tenen accés al camí a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori, ni tampoc al camí de cala Estreta, que passa pel centre de l'Espai d’Interès Natural Castell-Cap Roig.

L'Ajuntament de Palamós aplica un any més aquesta mesura amb l'objectiu de garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència, alhora que es potencia l'ús sostenible d'aquests paratges emblemàtics del municipi, potenciant la seva preservació.

El tancament d'accessos amb vehicle s'aplicarà fins a finals d'estiu i mentre perduri el risc d'incendis forestals. La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. 

En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell.

La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat.

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar a l'aparcament ubicat a la zona de la plana més proper a la carretera asfaltada que li dóna accés.

De moment aquest pàrquing obrirà ara amb una capacitat aproximada de 80 places i serà gratuït. El disseny modular d'aquest espai d'aparcament permetrà anar obrint zones d'estacionament a mesura que avanci l'estiu i s'incrementi l'afluència d'usuaris a Castell. Es podrà augmentar les places d'estacionament fins a un màxim de 600 cotxes i durant l'estiu s'aplicarà una tarifa per a poder estacionar.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient