Veïns de Palafrugell s'uneixen per recuperar el Puig de les Torretes

Palafrugell

Data: 10/01/2023

Amb el pas dels anys el Puig de les Torretes s'ha descuidat, s'hi troben deixalles i les construccions es troben en estat ruïnós. Per aquest motiu, els habitants de Palafrugell han creat el projecte "Recuperem les Torretes" amb l'objectiu de convertir el pulmó verd del poble en una zona neta, cuidada i restaurada.

El matí de Diumenge 8 de gener, s'ha celebrat el projecte "Recuperem les Torretes" de Palafrugell liderat per les seves fundadores Eva Buenaventura i Sandra Bisbe en el qual infants i adults han estat convidats al mateix Puig de les Torretes per participar en l'esdeveniment. Entre les activitats, hi ha hagut un passeig matinal de torre a torre, una xerrada informativa sobre el moviment i la història d'aquest, una recollida de residus al bosquet i una trobada d'sketchers, que es tracta d'un grup de gent que pinta de forma simultània un espai per tal d'immortalitzar-lo.

L'esdeveniment té tres propòsits principals, el primer, el que demanen els veïns des de fa molts anys: que la zona es mantingui neta, cuidada i vigilada. El segon, que es restauri el BCIN "Torre dels Moros" per seguretat, ja que es pot esfondrar en qualsevol moment, a banda de ser un element històric que antigament feia de torre de vigilància i comunicació entre els pobles veïns i les torres del litoral palafrugellenc i de vigilància. I finalment el tercer, que no s'hi pugui edificar. Per aquests motius la gent ha deixat de vindre de forma gradual al que és el pulmó verd de Palafrugell, i el projecte "Recuperem les torretes" s'ha vist obligat a dur-se a terme.

En aquest cim obert als 4 vents i ple de records d'infància i de joventut dels palafrugellencs, ja s'hi havien format anteriors actuacions de recollida de residus pel grup jocamino_jorecullo, l'Escola Barceló i Matas, l'Institut la Sureda i alguns veïns.

El moviment ha estat guardonat amb el premi Millor Iniciativa 2022 per voler conservar un bé cultural d'interès nacional i un espai emblemàtic per als seus veïns i habitants, que ara el veuen en un estat ruïnós, brut, deixat i perillós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient