Mont-Ras impulsarà el porta-a-porta el 2019

Mont-Ras impulsarà el porta-a-porta el 2019
Intervé: Carles Salgas, Alcalde de Mont-Ras - VÍDEO EN PROCÉS

L'Ajuntament de Mont-Ras impulsarà la recollida porta-a-porta davant els pèssims índexs de reciclatge registrats al municipi i l'elevat cost que provoca això a les arques municipals. El consistori impulsarà aquest efectiu sistema en paral·lel a la construcció a la deixalleria municipal de zones d'emergència per aquelles persones que en un moment determinat no puguin usar el servei.

L'equip de Govern de Carles Salgas s'ha emmirallat amb experiències properes com les de Verges o Corçà, on el reciclatge ha augmentat de forma exponencial passant de poc menys del 20% al 80 en el cas d'aquest darrer municipi.

Exigències mediambientals de la UE

Més enllà de qüestions mediambientals el quid de la qüestió és el cost que provoca la gestió d'un servei d'escombraries amb índexs baixos de reciclatge. D'aquí a un any la UE exigirà arribar al 60% de reciclatge i cada any el preu per tona de rebuig portada a l'abocador augmenta, de fet, Mont-Ras ja ha hagut d'abonar més diners del compte per aquest concepte. Com que el servei d'escombraries, per llei,  no pot ser deficitari es quadren els números via taxes. A menys reciclatge, més elevada és la taxa que paguen els ciutadans.

El consistori preveu engegar el sistema aquest 2019 i fer les obres que el facilitaran via subvencions, romanents de tresoreria i estalvis que es puguin aconseguir. Cal fer una zona d'emergència a la deixalleria i treure els contenidors soterrats que hi ha al poble.

Des de l'Ajuntament asseguren que no hi ha res presspostat a l'espera de subvencions però si el projecte fet. Es farà un concurs per escollir l'empresa que gestionarà el servei i s'hi inclourà una clàusula per fer pedagogia entre la ciutadania.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient