Arrenca la temporada de vigilància d'incendis forestals al massís del Montgrí

Arrenca la temporada de vigilància d'incendis forestals al massís del Montgrí
Torroella de Montgrí

Data: 19/06/2020

 La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, va activar dimecres el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí, que es mantindrà actiu fins al 31 d'agost. Es tracta d'un dispositiu integral que també abasta el massís de l'Ardenya-Cadiretes i les Gavarres, en el qual hi participaran 11 especialistes en prevenció d'incendis que, complementats amb voluntaris de l’entitat, realitzaran cada tasques de vigilància, conscienciació i primera intervenció. Els efectius sobre terreny estaran recolzats per una xarxa de càmeres de vigilància d'incendis forestals d'alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d'Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur.
 
Nou vehicle d’intervenció ràpida
Enguany, l'ADF Montgrí ha pogut renovar un vehicle pick up (equipat amb una bomba de 500 litres d'aigua per a una primera intervenció en cas d'incendi), en substitució del que tenien fins ara i que s'ha hagut de donar de baixa d’haver-se accidentat la campanya de l'any passat. S'ha pogut adquirir de segona mà, adaptar i logotipar gràcies a l’ajut de l’Ajuntament de Torroella i el suport del d’Ullà.
 
Ahir al migdia, Gaspar Sagués i Anselm Díaz, tècnics de la Federació ADF Les Gavarres i de l'ADF Montgrí, respectivament, van presentar, a l'Espai Montgrí, el dispositiu de vigilància als responsables municipals dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i d'Ullà. A la trobada hi van assistir, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy. Per part de l'Ajuntament d'Ullà, el regidor Desiderio Ruiz, regidor de Medi ambient i Afers Rurals.
 
Els tècnics van avançar que malgrat la pluja d'aquests darrers dies, es preveu una temporada complicada, especialment a l'agost, perquè ha crescut molta vegetació i la crisi de la COVID-19 no ha permès fer totes les tasques de prevenció que caldria.
 
L'alcalde, Jordi Colomí, va aprofitar per agrair els esforços i la implicació dels tècnics i voluntaris de l'ADF, i va destacar, sobretot, la tasca preventiva que realitzen durant tot l'any, de manera discreta i compromesa, per mantenir  camins, punts d'aigua i reduir la càrrega de combustible forestal que ajudi a minimitzar l'impacte d'un incendi.
 
Tancament de l'accés motoritzat al Montgrí

Pe tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, s'ha decretat la restricció del trànsit rodat de vehicles, a partir del 15 de juny de 2020, pels camins del Massís del Montgrí. Es reobrirà al setembre, quan les condicions climatològiques ho permetin i hagi desaparegut l'alt risc d'incendi.
 
La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient