La DO Empordà compta amb unes bones previsions per a la verema del 2022

Les previsions per a la Verema del 2022 per part de la DO Empordà són molt bones actualment, tot i que l'excés de sequera a causa del bon temps podria implicar conseqüències negatives per a la verema. 

Els vins empordanesos de qualitat elevada, ben construïts, frescos i saborosos, així és com la DO Empordà vol donar a conèixer i crear necessitat dels seus productes, per millorar cada vegada més les condicions i la qualitat i quantitat de la vinya. 

Tot i que a hores d'ara encara no s'han calculat dades estadístiques, la impressió conjunta de tota l'entitat és molt bona, ja que si l'any passat van aconseguir recuperar la situació que es va crear durant el 2019, aquest any també creixerà molt en bona part a causa de la recuperació turística. Aquests bons resultats han anat de la mà amb la quantitat de vendes que s'han aconseguit assolir, ja que a banda del turisme, el president de la DO Empordà, Xavier Albertí Oriol, afirma que els ciutadans i ciutadanes també s'han anat animant més a interessar-se pel vi de proximitat.

Pel que fa a la quantitat de raïm, aquesta abundància és superior a la de l'any 2020 que va tenir una abundància habitual però amb algunes incidències pel que fa a la tramuntana, la humitat i les glaçades. Aquesta mena d'incidències no han passat aquest any, però actualment sí que pot perjudicar l'excés de sequera que ja porta una temporada llarga i que aquest més serà el decisiu tot i que ja es té en compte que, amb les bones previsions meteorològiques actuals, no hi haurà una verema tan abundant com convindria per la maduració i el volum del gra

 Amb l'objectiu d'exposar els vins i donar a conèixer l'entitat, aquesta ha optat per dur a terme algunes activitats durant el mes de juny aprofitant el bon temps.

Algunes activitats són:  l'organització a l'Estartit de la gran nit dels rosats de la denominació, la proposta de tastos en espais singulars durant la mostra del Vi de Figueres, aprendre quan cal envellir un vi o un tast de vins de carinyena negra de vinyes velles de l'Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient