Neixen a Begur les primeres tortugues careta de la Costa Brava

Begur

Data: 11/08/2023

Un fet històric ha ocurregut a Begur, concretament, a la platja Sa Riera, on han començat a descloure els primers nius de tortuga careta de la Costa Brava. La majoria estan immadures ja que han desclòs abans de temps. Els voluntaris "SOM MAR" i l'Ajuntament de Begur treballen per cuidar-les i preservar-les. 

Els primers nius de tortuga careta de la temporada s’han començat a descloure aquesta setmana tant en el Delta de l'Ebre com a Begur. Aquest últim és el primer niu detectat a la Costa Brava. Tenia 130 ous, 40 dels quals, seguint el protocol d’actuació, van ser traslladats al CRAM i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya. La resta es van deixar al niu. 

Les tortugues van descloure a partir del dia 9 d'agost a les 00:04 de la matinada. Estava estimat que ho farien entre el 12 i el 15 d'agost. Han sortit abans i per això son tortugues que encara estan immadures. Els experts i voluntaris asseguren també, que el tipus de sorra de la platja hi té a veure. No obstant això, les tortugues estan sortint de 3 en 3, i es creu que es a causa del tipus de sorra de Sa Riera. Encara no és possible estimar quan acabaran de sortir totes. A causa de l'estat immadur en el que eclosionen, aquestes, formaran part del projecte Head-Starting.

El voluntariat de Sa Riera costudia els nius 24h al dia, va estar gestionat a través de la Xarxa de Conservació de la Natura i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur. Aquests varen contactar amb l'associació" SOM MAR" de Llençà, els quals han gestionat el voluntariat. Els voluntaris de SOM MAR treballen les 24 hores del dia. Grans esforços amb un clima que costa d'aguantar. Però Jordi assegura que també hi ha molta emoció. Jordi agraeix la cooperativa de tantes persones que ho fan possible entre elles, els tècnics d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, voluntaries i voluntaris durant la custòdia i vigilància dels nius i la Fundació CRAM. 

A més a més, el Regidor de Medi Ambient i Platges, Jordi González, demana a la població que pel bé de les tortugues no hi hagi acumulacions en grans grups a la platja, per la seva salut i seguretat 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient