Salvem Belladona reclama que la cala Belladona no sigui una platja per a gossos

Castell-Platja d'Aro i Calonge-Sant Antoni van anunciar que la cala Belladona seria una platja per a gossos. Això ha provocat que veïns dels dos municipis s'hagin organitzat per aturar aquesta decisió. Argumenten que l'espai no és apte per a gossos perquè és de difícil accés per les tasques de neteja i que hi ha altres espais com la Platja Gran de Platja d'Aro o la de Torre Valentina que sí que poden ser una platja per a gossos. És per això que han anunciat accions per aturar una decisió que qualifiquen "d'arbitrària il·legal i electoralista". Des dels ajuntaments defensen que tot el procediment és legal i compten amb l'autorització de Costes.

Veïns de Platja d'Aro i Calonge es mostren contraris al fet que la cala Belladona sigui una platja per a gossos. És per això que han format l'associació SOS Belladona i aquest dissabte s'han concentrat a la platja per informar els banyistes de la situació. Creuen que hi ha altres espais que poden ser una platja per a gossos i que la Belladona s'ha de preservar pel seu valor ambiental i ecològic, ja que és una de les poques platges verges al territori.

També consideren que la platja no ha de ser per a gossos perquè l'indret és de difícil accés per les tasques de neteja . A més, argumenten que el procediment dels ajuntaments és il·legal i que no han tingut accés als criteris pels quals s'ha arribat a la decisió.

De fet, des de l'entitat han fet sol·licituds d'accés a la informació pública als dos ajuntaments perquè els hi lliurin tota la informació, de la mateixa manera que també l'han sol·licitada al Departament de Territori.

Expliquen que a la llei d'ordenança municipal especifica que no poden accedir gossos a les platges. És per això que durant el matí, agents de la policia local han explicat la situació als banyistes demanant que abandonessin la platja.

Des dels ajuntaments, en declaracions a l'ACN, la regidora de turisme de Castell-Platja d'Aro, Jenny Xufré, ha assegurat que "no estan fent res il·legal" i que ja s'està treballant en l'actualització de l'ordenança municipal. A més, ha afegit que van presentar el pla d'usos a Costes, qui té la competència final, que va avalar que la platja fos per a gossos.

Per part de SOS Belladona, consideren que aquesta és una decisió arbitrària i electoralista i anuncien mobilitzacions per aturar la decisió.

Notícia relacionada: Platja d'Aro i Sant Antoni ja disposen d'una platja per a gossos

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient