Les dunes de la platja de Castell creixen en alçada i volum

Palamós

Data: 08/06/2023

La platja de Castell de Palamós, és un dels pocs àmbits litorals de la costa catalana que conserva l'estructura d'un espai natural, compost per platja, duna i bosc. Per aquest motiu, s'hi ha posat especial èmfasi en les actuacions de conservació i recuperació que es realitzen des de l’any 2004, que han permès la regeneració  i renaturalització de les dunes i la millora de l’entorn natural d'aquest espai.

La millora de les dunes i la renaturalització del paratge de la platja de Castell de Palamós, ha estat possible gràcies al treball de recuperació, conservació i renaturalització que es va fent en aquest sistema dunar des de l'any 2004.

Actualment, i sobretot ara a la primavera, el resultat és que les espècies típiques d'aquest sistema, creixen i floreixen amb potència colonitzant la major part del perímetre, i fent créixer les dunes en alçada i volum.

De totes maneres, les millores i el manteniment sempre continuen, i aquest any s’han ubicat nous cartells que informen de l’àrea de dunes i en prohibeixen l’accés per afavorir-ne la regeneració. També s’ha procedit a retirar les espècies de flora invasora Xanthium.

Per altra banda, s’han instal·lat 18 nous retenidors eòlics, que alguns substitueixen els vells degradats i d’altres cobreixen llocs nous.

Així, amb l'estabilització de la platja i la retenció de sorres, aquest paisatge considerablement embellit, també ajuda  a la resiliència de la platja davant dels temporals i l’increment del nivell mar i fomenta també, la biodiversitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient