Aquest cap de setmana podria ploure per primer cop des del 2 de juliol

INTERVÉ: Josep Pascual, observador meteorològic

Aquestes imatges de sol, calor i platja que s’han repetit de forma continuada cada dia des de primers de juliol a la Costa Brava central es veuran interrompudes aquest cap de setmana amb un episodi de mal temps que posarà punt i final a l’agost.

Des del 2 de juliol que no es registra cap pluja considerable i arribem a aquestes alçades de l’estiu amb una atmosfera molt carregada, conseqüència de dos mesos molt secs i calorosos. Aquest ambient ara xoca amb una massa d’aire fred del Nord amb alçada, i el contrast generarà moviment. No es pot determinar amb exactitud, però, si a la zona del Baix Empordà hi plourà gaire o no.

En cas de precipitacions seran pluges esporàdiques amb llamps i trons,  provinents de restes de tempesta, fins i tot, alguna calamarsada puntual.

El que sí que és segur és que les temperatures baixaran, amb màximes i mínimes aproximades de 23ºC i 14ºC, respectivament. Podrem respirar una mica lliures de la xafogor que s’ha encadenat durant tantes setmanes seguides.

Venim d’un estiu que potser no ha registrat les temperatures més altes dels darrers anys, però sí que els mercuris elevats han estat més constants i persistents que mai. Per exemple, a l’estació meteorològica de L’Estartit l’observador Josep Pascual només ha vist registres per sota dels 20ºC una sola vegada en el que va de juliol i agost.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient