El TSJC titlla de "burla" la petició d'ampliar terminis per buidar Vacamorta del govern

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya diu textualment que li "repugna" la pretensió de la Generalitat d'ampliar els terminis pel buidatge de l'abocador de Vacamorta a Cruïlles i  titlla de "burla" la petició, atès que arriba 9 mesos desprès de la data marcada per l'execució de la resolució judicial dictada el maig del 2015. 

Arran de l'enèssima negativa judicial, l'ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i els ecologistes de la Plataforma Alternativa a l'Abocador de Cruïlles i del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius interpel·len l'actual conseller preguntant-se amb ironia si seguirà amb la mateixa comèdia que els seus antecessors de tirar la pilota endavant. 
 
Recorden que van fer falta 14 anys per tancar definitivament l'abocador i que mai cap responsable de Medi Ambient s'ha posat al costat dels afectats executant un buidatge que ja indicava una sentència ferma del desembre de 2002.

Insisteixen en les conseqüències mediambientals que pot tenir no procedir al buidatge de forma immediata degut a la infiltració de residus en format líquid a les aigües subterrànies per la mala impermeabilització del vas, una deficiència que va detectar un informe de la mateixa Generalitat. 

Ajuntament i ecologistes insten el govern català per enèssima vegada a refer la Comissió de Seguiment aturada per l'anterior conselleria i a reunir-se per decidir entre totes les parts afectades el full de ruta definitiu. Notícies relacionades:

Rebutgen l'avantprojecte de buidatge de Vacamorta a Cruïlles i demanen responsabilitatsComentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient