La brigada de Calonge i Sant Antoni conrea més de 3.500 plantes per les zones verdes

La brigada de Calonge i Sant Antoni conrea més de 3.500 plantes per les zones verdes
Calonge i Sant Antoni

Data: 28/06/2018

Els jardiners de la brigada municipal de Calonge i Sant Antoni desenvolupen un projecte de producció pròpia de plantes per col·locar a les zones verdes municipals. Fins avui aquest projecte ha permès conrear  més de 3.500 plantes de producció pròpia, entre les que hi ha flors de nit i agapants, entre d’altres, per distribuir-les a les diferents zones verdes del municipi. L’objectiu d’aquest projecte és tan econòmic com ecològic. Per una banda es traca de disposar de plantes conreades amb els recursos propis de la brigada de jardineria, fet que permetrà estalviar costos. Per altra banda, el conreu a les pròpies instal·lacions estalvia desplaçaments amb camió per anar a buscar les plantes al garden, fet que redueix el consum de carburant i l’emissió de gasos contaminants.

Pel que fa a la producció de les flors de nit, el procés es va iniciar a finals de l’estiu de l’any passat quan es va fer una recol·lecta de llavors de les flors existents i posteriorment es van tractar i assecar. Després, al mes d’abril d’enguany es van plantar les llavors que van germinar i tot just aquest mes de juny s’ha començat a plantar aquestes flors de nit a diferents escocells, sobretot a l’Avinguda de la Unió.
Pel que a la plantació d’agapants, en aquest cas es van aprofitar unes plantes que estaven en un abocament. Durant el mes d’abril es van recol·lectar i aprofitar tots els esqueixos i arrels i tot seguit es van plantar en testos. Durant aquest mes de juny les plantes han crescut amb vigorositat i ja estan a punt per ser trasplantades.

L'any passat hi va haver la primera iniciativa
La primera iniciativa de produir planta pròpia va ser l’any passat quan es van plantar 5.000 cols de jardí al Passeig Josep Mundet i al Passeig i l’Avinguda de Torre Valentina. Aquest any 2018 es vol continuar amb el mateix procediment. Vist l’èxit d’aquest projecte, la Unitat d’Espai Públic té la intenció d’instal·lar un hivernacle a la zona adjunta de la nau de la brigada municipal de jardineria per augmentar la producció pròpia de flors i plantes. D’aquesta manera, la utilització de flors i plantes per enjardinar serà més sostenible i econòmica pel municipi de Calonge i Sant Antoni.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient