La Fundació Mar alerta de la regressió de la gorgònia blanca a la Costa Brava

INTERVÉ: Joan Lázaro, voluntari de la Fundació Mar / Miquel Ventura, director de la Fundció Mar

Les colònies de gorgònia blanca estan desapareixent de la Costa Brava. La Fundació Mar alerta de la regressió d'aquest corall blanc que habita en el fons marí del mar Mediterrani a poca profunditat. En Joan Lázaro és un dels voluntaris de la fundació que observa pràcticament a diari dues zones al litoral de Sant Feliu des del 2014. En aquell moment es van agafar 24 mostres de gorgònia blanca per veure com evolucionava i a dia d'avui 21 d'elles ja estan mortes.

 El 80% de la població de corall blanc ha mort en una de les poques zones que queden riques en gorgònia. Fa 3 anys també es va trobar una zona d'una hectàrea plena de colònies de gorgònies blanques que s'havia mort al cap de Begur.

Davant d'aquesta situació que també afecta la gorgònia groga i en general al sistema submarí des de la Fundació Mar ho posen de manifest a l'espera que aquesta vegada sí les administracions hi evoquin recursos per establir mecanismes de defensa.

El canvi climàtic, l'augment d'espècies invasores i la quantitat de contaminació a l'aigua podrien ser alguns dels factors que provoquen la mort de la gorgònia blanca. 

L'objectiu de la Fundació Mar que treballa amb la xarxa Silmar és tenir una seixantena d'estacions a tota la mediterrània espanyola.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient