Verges recicla un 90% dels seus residus un any després d'implantar-se el porta-a-porta

Verges

Data: 20/09/2019

Intervé: Ignasi Sabater, Alcalde de Verges

Verges recicla un 90% dels seus residus un any després d'implantar-se el port-a-porta. Els vergelitans i vergelitanes han passat de llançar a rebuig pràcticament el 70% de la brossa que generaven a només el 10%.

El porta-a-porta es va implantar amb el suport del Consell Comarcal i una subvenció de l'Agència Catalana de Residus. Va entrar en funcionament en paral·lel amb la nova deixalleria per fer aportacions d'emergència.

Es va repartir per les cases vergelitanes un kit de cubells i informació amb el calendari per treure les diferents fraccions al carrer.

Tres mesos després d'entrar en funcionament el port-a-porta les primeres dades ja indicaven un augment exponencial del reciclatge que s'ha acabat de confirmar ara.

Un cop fet balanç del primer any la intenció de l'Ajuntament és acabar d'adaptar encara més el servei i buscar fòrmules per premiar aquells veïns o veïnes que més reciclin o decidir què fer amb aquella part del veïnat que no participa del sistema. Per això vol obrir un procés de participació ciutadana per recollir idees.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient