14 platges del Baix Empordà han obtingut la Bandera Blava 2022

Baix Empordà

Data: 11/05/2022

14 platges del Baix Empordà han obtingut la Bandera Blava 2022. El guardó reconegut a escala internacional valora la qualitat de les platges i els ports esportius. A la demarcació de Girona, s'han guardonat 26 platges, les mateixes que l'any passat, i també 9 ports, un més que el 2021.


Un total de 26 platges de la demarcació de Girona han aconseguit la distinció de Bandera Blava d'aquest 2022, les mateixes que l'any passat. Es tracta d'un guardó que reconeix internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius en 47 països. Al Baix Empordà se n'han guardonat un total de 14. Són la Cala Cristus-Ses Torretes, es Monestrí, la Platja de Sant Antoni i Torre Valentin de Calonge -Sant Antoni, la Cala Rovira, la Platja Gran i Sa Conca de Castell-Platja d'Aro, Canadell, Llafranc i Tamariu de Palafrugell, la Fosca de Palamós, la Platja Gran i Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols i la Cala Montgó de Torroella de Montgrí.

Enguany la costa gironina compta amb nou ports guardonats, un més que el 2021. Es tracta del Club Nàutic Port d'Aro, de Platja d'Aro que s'afegeix a la resta de ports gironins amb la Bandera Blava com el Club Nàutic Aiguablava de Begur, el de Costa Brava de Palamós i el de l'Estartit.
A Catalunya un total de 94 platges han obtingut la distinció de Bandera Blava 2022. De les distingides, 90 renoven respecte a l'estiu passat mentre que 4 el recuperen.

El guardó valora la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació dels serveis i la informació i l'educació ambiental. A més, la qualitat de l'aigua de bany ha d'haver obtingut la classificació "Excel·lent" segons marca la directiva que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient