Torroella i l'Estartit inicien la neteja de les platges afectades pel temporal

Torroella i l'Estartit inicien la neteja de les platges afectades pel temporal
Torroella de Montgrí

Data: 25/04/2020

Aquest dissabte al matí s'han iniciat les tasques del dispositiu especial que han activitat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit, per netejar les platges del municipi afectades pel darrer temporal. Els treballs van a càrrec de l'empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja i recollida de residus. En una primera fase, se centren, principalment, en la retirada de residus orgànics per garantir la salubritat de la platja.

En relació amb el temporal Gloria l'afectació ha estat molt menor. A diferència de fa uns mesos, però, en aquesta ocasió s'ha produït una gran concentració de barqueta de Sant Pere, una espècie de medusa típica d'aquesta època de l'any, que s'ha dipositat a la sorra en grans quantitats per l'embat de les onades. 

Per a una posterior intervenció es valorarà l'afectació i la retirada d'altres residus com plàstics i residus vegetals. La intervenció es desenvolupa prioritzant els nuclis habitats, per aquest ordre:  Els Griells, Platja Gran, La Platera, Mas Pinell, La Gola. També s'inspeccionarà la platja de Cala Montgó per valorar la necessitat d'actuar-hi.

Els treballs s'han iniciat amb un equip de 3-4 persones i continuaran fins a la retirada complerta d'aquests residus. En cas de valorar la necessitat de reforçar el servei es derivarà més personal amb l'objectiu d'evitar la descomposició dels peixos i l'alga a la platges.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient