Les "boat party" tenen els dies comptats

Baix Empordà

Data: 08/09/2020

Intervé: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

Les festes en vaixells en diversos espais protegits del litoral gironí, conegudes com a 'boat party' o 'abarlo farres', tenen els dies comptats. De fet, des del consistori de Palafrugell pretenen dedicar-hi tots els esforços oportuns, perquè imatges com aquestes no es tornin a repetir [Veure vídeo].

En concret, l'any que ve la Policia local de Palafrugell incorporarà a les seves files un dron, per tal de poder gaudir d'una vigilància constant del litoral. Aquesta nova adquisició se l'hi ha d'afegir la intervenció de la Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra, en cas de detectar la presència d'alguna d'aquestes festes. Així doncs, s'incrementarà el control a la zona costanera.

Les 'boat party' apleguen un gran nombre d'embarcacions i sovint són convocades a través de les xarxes socials. Per aquest motiu, els Ajuntaments i la Guàrdia Civil també realitzen en època estival un seguiment i detecció a les xarxes d'aquestes trobades, per tal de prevenir-les.

Com a balanç d'aquest estiu, Piferrer ha assegurat que s'han evitat algunes festes, com la convocada a Calella aquest mes d'agost, gràcies al rastrejament en línia i alhora s'han recollit algunes matrícules de vaixells que les estaven realitzant.

Les sancions per dur a terme una activitat sense autorització i en un espai natural protegit són d'un mínim de 150 euros. Tot i això, el preu a pagar per a realitzar aquestes infraccions es podia incrementar substancialment un cop valorats els danys i perjudicis causats a l'entorn natural. Les 'boat party' van saltar a la llum pública l'any passat arran d'una convocatòria a Cala Massoni

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient