Mor Jordi Muxach, conegut pastor de L'Estartit

El pastor de l'Estartit Jordi Muixach ha mort. El popular pastor va morir ahir a la tarda d'un infart mentre era amb les ovelles.

 Muxach era el pastor més conegut de Catalunya des dels temps del famós crit "Coloma, Jau!" amb la també reconegudíssima gossa Coloma que va morir el 2006. L'estartidenc va aconseguir nombroses victòries en campionats nacionals i internacionals, i destacava per la seva especial habilitat a l’hora de seleccionar i ensinistrar els millors gossos de competició i de treball. Va ser un home compromès amb la preservació i reivindicació de la vida rural. Muxach va rebre la Medalla del Montgrí l'any 1998, el màxim distintiu cívic que concedeix l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Des de l'aleshores, la seva activitat privada i pública ha mantingut l'esperit i els valors que el van fer mereixedor d'aquest reconeixement. 

 Per fer difusió de la feina de pastor i de la importància de les pastures també en la  gestió forestal Muxach va posar en marxa unaa granja escola al seu mas de l'Estartit, que gestionamva amb la seva esposa Montserrat Vila.

 Muxach ha estat un gran defensor de la feina de pastor i de la cria i l'ensinistrament de gossos d'atura. Tot això ho va fer amb una passió constant, heretada del seu pare.

 Amb només 15 anys Muxach va participar al primer concurs de gossos d'atura, l'any 1973 i va ser 17 vegades campió de Catalunya amb cinc gossos diferents.

 Muxach era l'organitzador dels 26 concursos de gossos d’atura de Torroella de Montgrí dins el marc de la Fira de Sant Andreu, un Campionat de Campìons, que aplegava els millors pastors de casa i també de França.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient