Dues platges del Baix Empordà suspenen en qualitat de l'aigua

Dues platges del Baix Empordà no han superat les proves de qualitat en aigua. Les platges en qüestió són la platja del Crit de Mont-Ras i la platja del Morro del Vedell, a Palamós

Des de l'1 de juny fins al 15 de setembre, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) cada any realitza el Programa de vigilància i informació de l'estat de les zones de bany a Catalunya amb l'objectiu de vetllar per la qualitat de les aigües i facilitar els resultats als ciutandans.

La xarxa de vigilancia està composada per 254 zones de bany costaneres i 14 de bany interior, de les quals només aquestes dos han donat com a resultat una insuficient qualitat de l'aigua. A totes elles s'efectuen controls analítics periòdics i amb els resultats obtinguts de cada una d'elles s'efectua una classificació temporal de la qualitat de l'aigua que es publica i s'actualitza periòdicament a l'aplicació per a dipositius mòbils, Platges Cat. 

Als controls s'examina la qualitat microbiólogica de l'aigua i en cas de detectar alteracions, s'investiguen les possibles causes, s'efectuen controls analítics fins comprovar la restitució de la qualitat i s'informa als ajuntaments per tal de facilitat la informació als usuaris de les platges.

Aquest valoració provisional de les dues platges baix empordaneses és associada a una alteració temporal de la qualitat de l'aigua a causa de les fortes pluges dels mesos anteriors

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient