Els caçadors anuncien que no sortiran el primer dia de caça major

Baix Empordà

Data: 10/08/2022

La nova normativa del Departament d'Acció Climàtica ha trobat el rebuig de l'associació de caçadors de Girona. Consideren se'ls ha menyspreat a l'hora d'elaborar les noves normes i que les institucions no els tenen en compte. És per això que han anunciat que no sortiran a caçar el 4 de setembre, el primer dia de la campanya.

L'associació de caçadors de Girona
ha anunciat que no sortiran el primer dia de caça major, el 4 de setembre. Aquesta decisió ve donada a causa del malestar amb la nova normativa del Departament d'Acció Climàtica, que obliga a informar amb antelació les diferents batudes. Consideren que no s'han escoltat atentament les seves mesures i que no hi ha un respecte de les institucions cap a ells. És per això que les diferents colles de comarques gironines han optat per aquesta via.

Argumenten que és molt difícil facilitar les coordenades de les batudes perquè moltes colles les fan el matí del mateix dia i perquè no tothom té les eines per enviar les localitzacions exactes on caçaran.

La decisió de no sortir el 4 de setembre va provocar que l'associació i la directora territorial de Girona mantinguessin la primera reunió. Una trobada on les dues parts van presentar les seves propostes i els seus mínims sense arribar a cap acord.

Malgrat que la protesta s'hagi oficialitzat des de comarques gironines, els caçadors recorden que els senglars suposen una problemàtica per tot Catalunya pels conreus i els nuclis urbans. És per això que, a banda de les trobades en l'àmbit gironí, en volen una que englobi tot Catalunya.

El que sí que mantenen és que sortiran a fer captures quan els senglars suposin un perill pels conreus. Per ara, l'associació manté la decisió de no sortir el primer dia de caça major. Després de les reunions, serà el col·lectiu que decidirà si mantenen o no la mateixa postura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient