Es constitueix oficialment la Taula del Ter

Es constitueix oficialment la Taula del Ter
Baix Empordà

Data: 24/10/2018

La Generalitat ha constituit oficialment la Taula Del Ter que haurà de treballar per garantir el retorn de cabals al riu en els propers 10 anys.

L'organisme agrupa Govern, Ajuntaments, regants i ecologistes i està presidit pel  Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet.  Va nèixer l'agost del 2017 i tot i que ja havia fet una primera reunió no s'ha constituit oficialment fins ara perquè l'aplicació de l'article 155 en va retardar els tràmits.

Fa un any el llavors Conseller de Territori i Sostenibilitat, avui empresonat per haver impulsat el Referèndum , Josep Rull, es va comprometre a reduir a la meitat els 166 hectòmetres cúbics que anualment s'envien a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Retorn dels cabals en tres fases

Segons recullen els acords del Ter, la reducció del transvasament cap a l'àrea de Barcelona serà progressiva i se subdivideix en tres fases. La primera fins el 2022 reduirà progressivament l'aportació a Barcelona gràcies a l'estalvi, regeneració d'aigües brutes i dessalinització a través de diferents infraestructures. La segona fins el 2027 reduirà el trasvassament fins als 90 hm3 i serà la més rellevant en termes de quantitat d'aigua. Finalment la tercera fase a partir del 2028 fixarà com a cabal màxim trasvassable el 30% del que porta el riu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient