A punt la campanya de vigilància d’incendis de l’ADF Gavarres Marítima

Palamós

Data: 14/06/2023

El massís del Montgrí és el punt amb més probabilitats de patir un incendi aquest estiu a la comarca del Baix Empordà. Tot i això, el massís de les Gavarres i Cadiretes, dues zones extenses i amb espessa capa de vegetació també són molt susceptibles a cremar-se. Per això, els operaris de l'ADF Gavarres Marítima estan acabant els treballs forestals per prevenir els incendis i a partir de demà començaran la campanya de vigilància d'incendis.

Operaris de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima realitzen diverses tasques forestals en aquest camí de Palamós dins del massís de les Gavarres. Durant tot l'any, la brigada treballa en diverses zones de Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Santa Cristina, Palamós i Calonge per evitar els incendis. Principalment, es dediquen a la neteja de franges perimetrals d'urbanitzacions o de vorals de carreteres, especialment en zones boscoses com aquestes per tal que en cas d'incendi les flames siguin de baixa intensitat i els vehicles d'emergència puguin passar per apagar el foc.
Amb les pluges d'aquests dies, alerten que la vegetació de vorals i carreteres creixerà i, per tant, el perill d'incendi incrementarà.

La brigada també es dedica a recollir deixalles que es troben a les zones boscoses. En aquest sentit, des de l'ADF demanen més responsabilitat a la ciutadania. A partir d'aquest dijous, l'ADF se centrarà en la vigilància. Fins al 15 de setembre voluntaris estaran a l'aguait de qualsevol indici de foc als cinc municipis. També hi haurà un dispositiu a l'entorn natural de Castell

Des de l'ADF recorden que si s'activa el nivell 3 del Pla Alfa quedarà prohibit circular amb cotxe o peu a les zones afectades. Recomanen trucar al Telèfon d'Emergències 112 en cas de veure una columna de fum o indici de foc forestal.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient