una tercera part de les vinyes de la DO Empordà tenen una antiguitat de 30 anys

Baix Empordà

Data: 21/07/2021

Segon els resultats d'un estudi preliminar elaborat pel Consell Regulador de la DO Empordà, una tercera part del vinyar empordanès té més de trenta anys d'antiguitat. De la mateixa manera, un 3% dels ceps empordanesos tenen més de cent anys. Es tracta de 28 parcel·les que ocupen una superfície de 19 hectàrees. 

Garriguella, Rabós i Espolla són els municipis de la denominació que concentren un major nombre de vinyes velles, que són de varietat autòctona o tradicional de l'Empordà. S'hi destaca especialment la canyeta negra, però també la garnatxa i el macabeu.

Aquesta determinació de l'antiguitat, a més de la distribució varietal i la localització de les vinyes s'ha basat en una prospecció de les 2.318 parcel·les registrades actualment a la DO Empordà. En el cas dels cellers, es reserven les vinyes més antigues per tal de produir els millors vins, ja que es coneix que les vinyes de més de 30 anys augmenten la possibilitat d'elaborar vins de gran qualitat. 

Avui en dia, les varietats autòctones representen prop del 65% de totes les vinyes de denominació d'origen, que no ha deixat de créixer durant els anys. Tot això amb l'objectiu d'elaborar els millors vins, tresor de diverses generacions com a joia de les seves explotacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient