Invasió de tortugues de Florida a la Pedrera de Mont-Ras

Mont-ras

Data: 13/11/2020

INTERVÉ: Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-Ras

Veieu les tortugues? Són tortugues de florida, i són una espècie invasora. Si, la típica que trobem a les botigues i que molts hem tingut a casa, però que no hauríem de veure en llocs com la Pedrera de Mont-Ras, on n'hi ha més d'una quarantena avui dia.

La presència d'aquesta espècie suposa una competència pel territori i l'alimentació amb les tortugues aquàtiques autòctones. A més, és una espècie agressiva, transmet malalties a la resta de la fauna i és una gran depredadora d'altres rèptils, amfibis, peixos, aus aquàtiques i tota mena d'invertebrats. Aquesta invasió a Mont-Ras podria provocar doncs una davallada de fauna autòctona a la Pedrera.

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb el Grup Natura Sterna, que els està assessorant en com actuar davant aquesta situació. En aquest cas, s'aniran recollint amb paranys artesanals, el que tindrà un cost aproximat de 5.000 euros.

Un gest que pot semblar petit, com és deixar una tortuga en un espai natural quan ha crescut i a casa es torna una problemàtica, pot suposar un sobrecost important per als municipis, ja que no es compta amb ajudes, subvencions ni partida per fer-hi front. L'alcaldessa de Mont-Ras, Vanessa Peiró, fa una crida a la responsabilitat.

Igual que amb les tortugues, Mont-ras també s'ha trobat amb altres problemàtiques generades per espècies invasores els últims mesos, com l'aparició de ruscs de vespa asiàtica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient