L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni detecta incivisme en la gestió dels residus

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni detecta incivisme en la gestió dels residus
Calonge i Sant Antoni

Data: 19/03/2020

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni  ha pres mesures perquè el servei de recollida de residus pugui continuar funcionant. En aquest sentit, hi ha hagut una reducció del nombre d'efectius de l'empresa concessionaria del servei, reducció que s'ha aplicat per evitar el contagi entre el personal de recollida de residus. El contagi entre els treballadors podria provocar problemes en el manteniment del servei de recollida de residus, de manera que s'ha prioritzat la seguretat.

Des de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni es fa una crida a la ciutadania per facilitar el funcionament del servei, de manera que es demana que es faci un ús responsable i cívic de la gestió dels residus. Durant els darrers dies s'ha detectat un increment notable dels residus, i també algunes situacions d'incivisme aïlllades. En aquest sentit, l'Ajuntament insisteix en demanar un ús responsable, traient les escombraries necessàries i fer-ho seguint el calendari i les indicacions del sistema de recollida porta a porta en aquells barris on s'aplica, i deixant les escombraries dins dels contenidors corresponents en la resta de barris. L'Ajuntament insisteix sobretot en què no s'han de deixar les escombraries en cap altre lloc que no sigui dins dels contenidors o a través de la recollida porta porta i demana civisme per evitar que les bosses d'escombraries no es deixin ni a fora ni a sobre els contenidors.

Per altra banda, i també per seguretat i per aturar la propagació del COVID19, el servei de deixalleria romandrà tancat fins a nou avís. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha sol·licitat als diferents ens locals titulars del servei de deixalleria de tot Catalunya que tanquin al públic aquestes instal·lacions mentre duri l’actual situació sanitària, en no considerar essencial, en les actuals condicions i perspectives a curt termini, la prestació d’aquest servei. L’Agència estima que les deixalles que s’hi aporten no requereixen, de forma general, una necessitat prioritària atès que són residus que no es generen de forma diària. És per això que recomana a la ciutadania que emmagatzemi els residus que habitualment duen a la deixalleria fins que es pugui tornar a restablir el servei. Mentrestant, la recollida ordinària de residus municipals queda garantida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient