Capitana Marítima assegura que Palamós està lliure de contaminació dels creuers

INTERVÉ: José Ramón Trancón, Capità Marítim de Palamós

La Capitania Marítima de Palamós no va obrir cap expedient sancionador als creuers que van visitar la Costa Brava el 2019 per qüestions d'emissions de sofre. En un temps de ple debat sobre la pol·lució atmosfèrica  i amb els creuers en el punt de mira, la capitania afirma que Palamós està lliure d'aquest tipus de contaminació. 

La normativa vigent diu que el contingut de sofre en el fuel marí ha de ser inferior al 0,5%. A part de revisar que tots els papers dels bucs que atraquen al port estiguin en ordre, la feina que fan els inspectors de Capitania Marítima és la d'analitzar mostres del combustible. A més, s'asseguren que s'utilitzin correctament els scrubbers de les embarcacions, que són avançats tancs de depuració de les emissions atmosfèriques. L'últim any no s'han vist anomalies a cap de la vuitantena de creuers que han arribat a Palamós i Roses

La lluita contra la contaminació és, de fet, un dels dos grans pilars amb els que treballen les capitanies marítimes. L'altre és el de la protecció de les persones al mar. Entre les feines més visibles, les de control de seguretat dels vaixells, dels residus que carreguen, les inspeccions tècniques de pesquers o el salvament marítim, així com ordenacions corresponents als plans d'usos i serveis. Per exemple, determinar on es posen les boies . Tot això, a part de la vessant més purament administrativa. 

Des de Palamós es capitaneja tot el litoral gironí, que també compta amb subseus als districtes de Roses, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. A part de pesquers i embarcacions recreatives veuen passar al llarg de l'any uns vuitanta creuers i uns 120 vaixells de mercaderies. Creuen que Palamós té la capacitat i l'entitat per treballar amb un volum de tràfic superior, però que sense ser Espai Schengen ni tenir un lloc d'identificació fiscal no podrà créixer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient