Forta baixada de temperatures de cares al Pont de Tots Sants

INTERVÉ: Josep Pascual, meteoròleg

Com diu el refrany: 'Per Tots Sants, capes i guants'. I és que després de les elevades temperatures que ens ha ofert el mes d'octubre, arribant a assolir els 29 graus en més d'una jornada, ens trobem a les portes d'una forta devallada de cares a aquest pont. Es tracta d'una massa d'aire fred que portarà núvols i precipitacions amb algunes ratxes destacables però no continuades de vent al Baix Empordà i inclús amb nevades a cotes no massa altes del Pirineu, a partir de 800 o 1000 metres. 

De fet, que baixin les temperatures a la tardor no és un cas exclusiu, sinó que és quelcom comú, però enguany es notarà més el canvi que ens els anteriors anys degut a que estem en unes temperatures molt més elevades del normal. 

A municipis com L'Estartit feia des de l'any 1971 que no s'assolien els 29 graus al mes d'octubre i per aquest fet l'aigua del mar encara està a 20 graus, dos per sobre del que li tocaria en aquesta època. Aquest fet ha comportat que encara es vegi força gent que s'acosta a les platges a banyar-se i passar l'estona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient