Netegen el fons marí de Sant Feliu de Guíxols

INTERVÉ: Fran Gómez, Piscis Diving

"Operació sedal" al fons marí de Sant Feliu de Guíxols. El centre de submarinisme Piscis Diving ha organitzat aquest cap de setmana una neteja del fons que s'ha centrat principalment, tal i com diu el seu nom, en els elements que els pescadors aficionats deixen al mar, com fils de pescar o ploms

Els fils de pescar asfixien sobretot espècies com les gorgònies i els coralls i per això són perillosos. Desenes de submarinistes experimentats vinculats al centre Piscis Diving, però també provinents d'arreu del territori català han baixat a uns vint metres de profunditat per tallar-los. També per treure els ploms de pesca que els pops acostumen a arreplegar cap als seus caus, provocant així una gran contaminació en els ous que ponen. Per tot això, a part de voler fer tasques de conscienciació, demanen que es reguli la pesca als diferents espais de Sant Feliu.  

Les neteges del fons ganxó es van començar a fer l'any 1999. Llavors es retiraven elements de gran volum com cotxes, motos, pneumàtics o bateries de vaixells que, afortunadament, ara ja no s'acostumen a trobar. Tot i això, en aquesta ocasió s'han rescatat objectes com parasols, ampolles, piles o bateries de mòbil. Encara queda molta feina per fer. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient