El 15% del país està en risc extrem de patir un incendi

El 15% del país està en risc extrem de patir un incendi
Baix Empordà

Data: 28/06/2019

Els Agents Rurals han afirmat amb preocupació que el 15% del territori de Catalunya està en risc extrem de patir un incendi i la resta del territori està en fases 2 o 3. Unes xifres que fonts del cos afirmen que no s'han vist mai al país.

Davant d'aquesta situació extrema, el Govern ha prohibit l'accés al massís de les Gavarres i al de les Cadiretes a més de quatre massissos més de Catalunya pel risc d'incendis. Queden tancats a partir d'aquest dijous a la nit els massissos de Montserrat, les Gavarres i les Cadiretes a més del Montsec, el Montsant i els Ports de Tortosa que ja n'havien anunciat el tancament.  També s'ha prohibit la sega durant 48 hores.

Molta precaució

El president de la Generalitat ha demanat també evitar “sortir a les muntanyes i als massissos” i ha justificat l’ampliació de les prohibicions d’accés “per sentit comú i perquè són les zones on hi ha més perill”. 

La Consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha insistit que cal extremar les precaucions, sobretot aquest divendres, coincidint amb “un pic de calor”.

A la darrera actualització del Pla alfa el Baix Empordà està en el nivell 3 de risc d'incendi i es veu afectat pel tancament dels accessos al massís de les Gavarres i Cadiretes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient