A Sa Riera li sobren 4.000 metres cúbics de sorra

Begur

Data: 08/05/2018

Al llarg de l'any Sa Riera aplega aquesta gran quantitat de sorra, entre 3000 i 4000 metres cúbics de sorra. La seva orografia i posició geogràfica fa que la aquesta quedi dipositada a la primera línia de mar d'aquesta platja begurenca, una realitat que fa anys que s'arrossega i amb el que de moment no s'hi ha posat mà. 

L'Ajuntament de Begur ja s'ha posat en contacte amb el Ministerio de Costas que és qui en té les competències per determinar què fer amb la sorra sobrant. En diverses ocasions l'excedent de sorra de Begur s'ha traslladat a altres municipis de la comarca que durant l'hivern precisament pateixen el problema contrari. Una operació que enguany l'Ajuntament pretén que coordini el mateix Ministerio. A dia d'avui, però, encara no s'ha arribat a cap acord pel que, de moment, tot indica que la sorra enguany podria quedar-se a la mateixa platja.

L'acumulació de sorra esdevé un problema ecològic endèmic al que s'hi hauria de fer front. Segons s'apunta, la solució definitiva vindria fer extreure la sorra que queda dipositida al fons del mar, el projecte d'aquesta operació es troba des del 2008 al Ministerio de Costas de Madrid, però no s'ha donat llum verda per poder-lo executar.
 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient