Activat el nivell 3 del Pla Alfa a tres municipis del Baix Empordà

Continuem amb l'episodi d'alt risc d'incendi a Catalunya. Avui dijous 7 de juliol s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 20 municipis de l'Alt i el Baix Empordà i s'han tancat els accessos al Parc Natural Montgrí, al Cap de Creus i al Massís de l’Albera. Es demana molta precaució i es recorda que està totalment prohibit llençar burilles des del cotxe.

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a partir de les 12 de la nit d'aquest dijous 7 de juliol a 20 municipis de les comarques gironines. En concret, el nivell màxim del pla operatiu s'ha activat a 3 municipis del Baix Empordà i 17 més de l’Alt Empordà.

Al Baix Empordà en concret es tracta dels municipis de Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà. A més, els Agents Rurals han tancat els accessos al Parc Natural del Montgrí. El cos operatiu ha reforçat el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentat la vigilància en aquest espai natural -i també al del Cap de Creus i l'Albera- per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça. En aquest sentit s’han suspès 643 autoritzacions que havien estat concedides per avui.

Es demana extremar les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi, que està previst que s’allargui fins diumenge i que està motivat per l’entrada de tramuntana que implicarà un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives.

Aquest episodi comporta vents i humitats relatives baixes que són condicions que faciliten que es produeixin incendis degut al llançament de burilles. El cos operatiu recorda que està totalment prohibit està prohibit llençar burilles des de qualsevol vehicle i fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient