La 14a edició de la Radikal ocean52 ha comptat amb més de 1.500 participants

Palafrugell

Data: 16/10/2023

La Radikal ocean52 està organitzada pel Club de Natació Radikal Swim i compta amb la col·laboració de ocean52, única empresa de begudes que destina el 52% dels beneficis a la protecció de l'oceà. Aquesta, a banda dels patrocinis, compta amb la col·laboració de les entitats locals Club de Vela Calella, Club Nàutic Llafranc, Club Atlètic Palafrugell, Club Nàutic Estartit, Club Natació Palamós i Fundació Oncolliga de Girona.

La catorzena edició de la Radikal ocean52, la competició en aigües obertes de referència a Espanya, ha comptat amb més de 1.500 participants, entre totes les proves d'aquest darrer cap de setmana. La trobada, que té l’objectiu de fomentar els hàbits sostenibles i respectuosos amb els oceans, inclou tot el cap de setmana d’activitats inclusives i de sensibilització, i es converteix en una celebració de l'esport i la sostenibilitat.

Les competicions, celebrades aquest cap de setmana entre Calella de Palafrugell i Llafranc, consisteixen en una prova de 7 kilòmetres – des de Calella fins les Illes Formigues i, d’allà, fins a Llafranc -, de la qual el guanyador en la categoria masculina ha estat en Guillem Pujol, del Centre de Natació Mataró, i en la categoria femenina, la Clàudia Giralt del Club Natació L’Hospitalet.

Quant a la prova de 3,5 kilòmetres – de les Illes Formigues a Llafranc - el guanyador ha estat Sergio de Celis, del Club Natació Sabadell i la guanyadora Aïda Lopez, del Club Natació Terrassa.

Per últim, també s'ha celebrat la prova de dos kilòmetres que voreja la costa seguint el recorregut del camí de ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc, a més d’una competició de relleus i categories infantils.

Com en edicions anteriors, el club Radikal Swim i ocean52 uneixen esforços i, sota el paraigua "Junts per l'oceà", es treballa per fomentar la conscienciació mediambiental. Amb activitats com el Beach clean up, que es tracta d'una recollida de residus a la platja de Llafranc, i l’EcoSwimming, una activitat de natació per recollir residus al mar. Entre d'altres activitats.

Aquesta filosofia de transmetre respecte pel mar i per la seva biodiversitat, es reflecteix també en els materials. De fet, l’esdeveniment està organitzat amb la visió de reduir al màxim l’impacte amb el medi ambient i, amb aquest objectiu, s’estalvien més de 7.000 envasos de plàstic d’un sol ús.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient