Miquel Adrover guanya el 28è Concurs de Gossos d'Atura

Era un dia assenyalat per recordar el mític ramader Jordi Muxach. El Concurs de Gossos d'Atura era una de les debilitats del mediàtic pastor, que fa gairebé 30 anys va decidir tornar a apostar per celebrar aquesta competició a Torroella de Montgrí durant la fira de Sant Andreu. 

En aquesta ocasió un amic i company de Muxach es va endur el concurs. Miquel Adrover va aconseguir el seu tercer títol amb 97 punts i una actuació estelar on el seu gos, 'Checo', va seguir les ordres amb elegància i rapidesa. 

Al segon calaix del podi hi va pujar Antonio Casona, guanyador al 2017 d'aquest concurs i habitual dels certamens de gossos d'atura, amb un gos anomenat Kas. Casona també és pastor de vaques de raça asturiana. 

Per la seva part, la única dona del concurs, Patricia Gischetti, va endur-se la tercera plaça amb 93 punts, a molt poca distància dels dos primers classificats.

La jutgessa internacional de la competició va ser Gillian Hugo. La àrbitre va haver de mostrar una gran precisió en motiu de la igualtat que es va viure a la competició.  
 
El certamen va atorgar una caixa de pomes i un sac de pinso a un total de 8 participants, mentre que els tres primers classificats a més van rebre un premi en metàl·lic. L'entrega dels premis va evocar el record de les tardes de concurs viscudes en el passat amb Muxach.  

Durant el concurs també es van fer crides als joves pastors per participar en certamens d'aquesta mena, per tal de promoure tradicions rurals i no perdre l'esperit reivindicatiu de Muxach.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient