Ecovidrio i Torroella valoren positivament la campanya de foment del reciclatge de vidre

Intervenen: Ivan Costa, Tècnic Ecovidrio; Sílvia Padilla, restaurant Rosamar; Marc Calvet, Regidor de Medi Ambient

Satisfacció a Ecovidrio i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per la campanya de foment del reciclatge que s'ha estat fent aquest estiu entre els restaurants de l'Estartit. L'organisme i l'administració local creuen que s'han assolit els objectius i valoren la resposta positiva de bars i restaurants.

Aquest dimecres representants d'Ecovidrio, el consistori i l'EMD, han visitat alguns dels establiments que han participat en la iniciativa i han recollit algunes propostes de millora, com per exemple reforçar el fet que el contenidor de vidre és per envasos de vidre però no pas per gots o plats de cristall.
 

Un centenar de bars i restaurants


La campanya s'ha fet en un centenar de bars i restaurants i ha consistit en el repartiment de contenidors en diferents establiments i 120 visites informatives per informar i sensibilitzar sobre com reciclar.

Des de l'Ajuntament han celebrat que s'hagi pogut fer la campanya malgrat les restriccions imposades per la pandèmia i ja preparen la propera edició.
 

11.000 establiments de 107 municipis diferents


La iniciativa s'ha dut a terme a tot l’estat espanyol i preveu arribar a més 11.000 establiments de 107 municipis diferents. L’objectiu passa per incrementar el reciclatge, però també aconseguir-ho entre tots: ciutadans, administracions i empresaris.   

Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre va arribar a les 657 tones a Torroella de Montgrí. Una xifra que suposa un increment del 3,24% respecte l’any anterior. Segons aquestes dades, cada ciutadà va dipositar de mitjana uns 56 quilos de vidre, uns 146 envasos per persona.

 
NOTÍCIES RELACIONADES

Els bars i restaurants de l’Estartit participen en una campanya de reciclatge del vidre (16-08-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient