Palafrugell participarà també per aconseguir a Bandera Verda d'Ecovidrio

Palafrugell participarà també per aconseguir a Bandera Verda d'Ecovidrio
Palafrugell

Data: 08/07/2022


Palafrugell s'afegeix a la competició d'Ecovidrio amb la finalitat d'aconseguir la Bandera Verda, símbol de sostenibilitat hostalera.
Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre, s'encarrega de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. Ara arriba la tercera edició de Banderes Verdes, una competició que dona recompensa als municipis per la responsabilitat de reciclar envasos de vidre amb l'objectiu de combatre el canvi climàtic. Aquest any hi participaran un total de 114 municipis costaners.

Amb aquesta iniciativa es busca poder reduir l'índex de generació de residus que es crea de manera excessiva a les zones de costa, a causa del turisme festival.

Quan acabi la temporada, Ecovidrio premiarà els dos establiments, de Catalunya, més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.
Ecovidrio també posarà en marxa el primer estudi per conèixer quines són les mesures de sostenibilitat i reciclatge que s'apliquen als bars i restaurants dels territoris costaners catalans.

Durant la campanya, Ecovidrio llançarà el Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera Catalana, el qual donarà el premi Bandera Verda. Alguns dels àmbits que es contemplaran seran: la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica o el consum responsable.

Algunes de les localitats que també hi participen són: Torroella de Montgrí - Estartit, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.
Torroella de Montgrí - l'Estartit i Castelldefels van ser els guanyadors de l'última edició i aquest any tornen a competir per aconseguir una de les 2 banderes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient