Una alga invasora s'estén per les Illes Medes

L'Estartit

Data: 16/04/2024

Una alga invasora s'ha estès ràpidament per les illes medes a l'Estartit. Ho certifica el biòleg responsable d'activitats marines de la fundació Alive i coimpulsor del Projecte Sèpia que ha realitzat un seguiment d'aquesta espècia.

Són imatges de l'alga Asparagopsis taxiformis entorn de les illes medes, a l'Estartit. Segons la Fundacio Alive es tracta d'una espècia invasora que s'ha estès ràpidament per la zona. El biòleg responsable d'activitats marines de la fundació Alive i coimpulsor del Projecte Sèpia, ha realitzat un seguiment de l'alga en el marc de la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes (PNMMBT) després de detectar-ne la presència l'estiu de l'any 2023.

Aquesta primavera, però, ha alertat que l'espècie està registrant un ràpid creixement en els fons marins de l'espai protegit. Segons el Catàleg Espanyol d'Espècies Exòtiques Invasores, aquesta espècia és considerada com a invasora a diverses costes de l'Estat on fins i tot s'ha convertit en l'espècie dominant a l'hàbitat rocós, mostrant el comportament propi d'una espècie invasora. S'ha comprovat que pot arribar a modificar l'hàbitat i pot representar una seriosa amenaça per a importants comunitats marines.

La presència d'aquesta alga a les Illes Medes es va detectar, per primera vegada, l'estiu de l'any 2023, durant un curs de Busseig científic per a Ciència Ciutadana a la zona coneguda com a Ferranelles. Aquest mes de març el nombre de tal·lus detectats s'havia multiplicat per 30 i la seva llargada mitjana s'havia duplicat. Des de la Fundació Alive expliquen que aquesta alga està protagonitzant una ràpida colonització dels fons marins de la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes i mostra tots els indicis de tenir un comportament d'alga invasora.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient