Els submarinistes alerten que moltes embarcacions no respecten la normativa

Data: 07/08/2018

INTERVÉ: Fran Gómez, Piscis Diving / Joan Rodríguez, agent de la Policia Local de Palamós

En plena temporada turística quan el trànsit d'embarcacions, nedadors, caiacs, submarinistes i snorkels és notable a la Costa Brava el col·lectiu de submarinistes denuncia que moltes embarcacions no respecten la normativa i invadeixen la zona de cobertura de seguretat. A la costa de Sant Feliu de Guíxols, per exemple, hi ha un abalisament per protegir els banyistes i que aquests puguin nedar amb tranquil·litat pel canal protegit. Les embarcacions han de passar a 50 metres de distància d'aquest canal de natació o més a prop però a una velocitat de seguretat de 3 nusos, igual que la navegació a port. Les banderes o boies dels submarinistes també indiquen que s'ha de passar amb les barques a 25 metres d'aquestes. Unes normes que segons els submarinistes no es respecten i que posen en perill la seva seguretat.

També la Policia Local de Palamós que des de fa 10 anys té una unitat marítima assegura que una de les infraccions més habituals entre les embarcacions és la invasió de la zona de banyistes i la desconeixença de molts patrons de la normativa.

Fent bandera del companyarisme entre els enamorats del mar des de Piscis Diving reclamen que es respecti l'abalisament i es prengui consciència del mar. Celebren a més que des del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols s'estigui treballant en un codi de bones conductes pels navegants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient