Plena utilització de les boies ecològiques a Palamós

Palamós

Data: 09/08/2023

Mireia Pagès

L'Ajuntament de Palamós va iniciar l'any 2013, la instal·lació de boies ecològiques per tal de conservar els hàbitats marins. Actualment, tenen un total de 75 punts de fondeig controlat que compatibilitza el lleure nàutic i la conservació de la posidònia oceànica.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós ha posat a l'abast 75 boies ecològiques que es troben repartides entre les cales de S'Alguer, Sanià, Canyers i a l'entorn sud de les illes Formigues. Palamós va estrenar aquest tipus de fondeig, responsable i sostenible, l'any 2013.

En els espais delimitats es prohibeix l'ús d'àncores per a fondejar, i els vaixells es poden amarrar amb seguretat, directament a la boia de superfície. En els darrers dies s'han fet actuacions de coordinació entre l'Ajuntament de Palamós i la unitat marítima dels Mossos d'Esquadra amb base a Palamós per tal d'acompanyar l'ús d'aquests camps de fondeig.

Els deu anys d'implementació del fondeig han donat com a resultat la conservació dels prats de Posidònia oceànica, anomenades sovint, boscos dels fons del mar. Aquestes són de vital importància pel funcionament dels ecosistemes marins de la Mediterrània i són molt fràgils, ja que depenen d'una bona qualitat de l'aigua per poder subsistir. Per això la utilització de les boies ecològiques, les quals s'han pogut donar ús gràcies a unes ajudes.

Aquest sistema de fondeig, responsable i sostenible, permet que els vaixells de fins a vuit metres d'eslora puguin amarrar gratuïtament i amb seguretat, directament a la boia de superfície. Les zones estan senyalitzades amb unes boies grans de color groc, on s'adverteix que en aquell àmbit és prohibit fer servir l'àncora.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient