Ecologistes qualifiquen de "visió urbanística dels '60" el nou carril bici de Palafrugell

Són 2,54 quilòmetres de carril bici que han aixecat polseguera entre els ecologistes i el consistori. El vial de nova construcció transcorre de manera paral·lela a l'avinguda del Mar, la qual connecta el nucli de Palafrugell amb l'entrada de Calella i Llafranc. Entre les crítiques acèrrimes per part de SOS Costa Brava destaca "la manca d'estudi d'alternatives". En aquest sentit, la federació apunta a la carretera vella, el camí dels Plans o dels Lladrés com a estructures existents que resten en situació "d'abandonament", i es podrien haver aprofitat.

També s'han posat sobre la taula els problemes de connectivitat del nou carril amb la resta de vials urbans, així com la falta d'estacionament per a bicicletes al municipi. Amb tot, SOS Costa Brava assegura que la nova infraestructura "no presenta una alternativa a la mobilitat sostenible i alhora, descriu una visió urbanística dels anys '60". Unes crítiques que ja foren exposades durant la presentació pública del projecte, ara fa dos anys.

Els treballs del carril bici es van iniciar aquest setembre i, amb un cost aproximat de mig milió d'euros, finalitzaran a mitjans de desembre. Si bé és cert que s'han tallat alguns eucaliptus, l'impacte no ha estat gaire notori per la zona, com sí que ho podria ser la prolongació de l'Avinguda Costa Brava fins al Canadell.

Segons els ecologistes, aquesta construcció suposarà la "partició de la platja del Canadell i representarà la seva desaparició tal com la coneixem". Així doncs, clamen per anticipar-se a l'arribada de les excavadores i, evitar la superposició de noves vies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient