Capitania Marítima no sap encara com se sancionaran les festes a cales i espais protegits

INTERVÉ: José Ramón Trancón, Capità Marítim de Palamós

La Capitania Marítima de Palamós aclareix que en cas d'haver de sancionar les embarcacions participants en festes il·legals en espais protegits de la Costa Brava, com el 'macrobotellon' de l'agost passat a l'entorn de Cap Roig, encara no es coneix quina seria la via per fer-ho ni de quin tipus de sancions s'estaria parlant. 

La setmana passada el Capità Marítim, José Ramón Trancón, avançava a Catalunya Ràdio que se sancionarien les embarcacions que participessin en festes a cales i espais marítims protegits del litoral gironí. Aquest és un mandat del Parlament després de que el desembre s'aprovés un text dels comuns que demanava posar fi a aquestes concentracions. Trancón va proposar la via de les faltes administratives en matèria de polítiques mediambientals per motius com la contaminació acústica però matisa, en declaracions a Televisió Costa Brava, que aquesta només és una de les opcions

Des de Capitania Marítima expliquen que són una més de totes les administracions que han de protegir el litoral. També hi tenen competències la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els ajuntaments i s'ha de consensuar com s'actuaria davant la instrucció d'una denúncia. Davant d'una problemàtica relativament nova la legislació és encara difusa.

La concentració il·legal de la Banyera de la Russa va ser un dels episodis més mediàtics de l'estiu a la Costa Brava, després que els ecologistes de Salvem el Golfet ho denunciessin amb vídeos a les seves xarxes socials. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient