Èxit de la neteja de la Vall d'Aro

Èxit de la neteja de la Vall d'Aro
Diumenge passat es va dur a terme una neteja popular a la desembocadura del Ridaura, el Puig Pinell i boscos adjacents. És la segona d’una campanya molt exitosa que es va iniciar al novembre del 2018 a Pedralta - St. Feliu de Guíxols. Més de 50 voluntaris i diferents entitats van participar recollint més de dues Tones de brossa.
 
Aquesta iniciativa consisteix en la organització d’una macro-neteja popular trimestral a les diferents localitats de la Vall d’Aro. És un format sense precedents ja que aplega empreses eco-friendly, diverses entitats de caire social i ecologista i l’Administració Pública. D’aquesta manera es pretén promoure la creació teixit social, sinèrgies entre les diferents parts i una repercussió transcendent al territori.
 
L’organització va córrer a càrrec del Grup Natura Sterna, juntament amb el C. E. Montclar i els Sloppy Tunas i va comptar amb la col·laboració d’entitats com Protecció Civil, ADF-Gavarres Marítima, la Manduca Cooperativa i les diferents administracions locals respectivament.
 
Els resultats van ser de 850kgs en plàstic, 600kgs de rebuig, 260kgs en vidre i 600kgs en material voluminós. Sumant un total de 2,3 tones de deixalles en aquesta petita estona de diumenge al matí. Aquest volum de deixalles constaten la falta de cultura social del reciclatge –tan per part de les persones com de l’Administració Pública-  i evidencien la problemàtica de la contaminació.
 
Ja que una de les principals causes de contaminació del mar és deguda a la falta de preparació i a les deficiències de la gestió dels residus plàstics. El Mediterrani és el mar amb més presència de plàstics i Espanya està a la cua del reciclatge amb un 6%. Per això, aquesta problemàtica anirà adquirint més protagonisme al llarg dels propers anys. Raó per la qual és tan necessària aquesta tasca de conscienciació.
 
La organització valora exitosament els resultats: la participació dels voluntaris, l’entrega de les entitats i el total de brossa retirada de l’entorn natural.  Alhora, confirmen que ja estan treballant per fixar data per a la propera neteja. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient