L'IRTA escolta el territori i treballarà per resoldre algunes de les seves necessitats

INTERVÉ: Josep Usall, director general de l'IRTA / Carles Salgas, president de Semega de la Diputació de Girona

Com allargar la conservació del peix fresc des de que es pesca fins que es consumeix o com fer compatible la producció agrícola amb la sostenibilitat dels ecosistemes. Aquests són alguns dels temes que s'han plantejat a la primera taula institucional de Girona per impulsar l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Precisament a l'IRTA de Monells s'hi ha celebrat aquesta primera reunió on el director general de l'IRTA ha exposat quina tasca es desenvolupa a l'institut i després ha escoltat les necessitats del territori.

L'IRTA és un institut d'investigació dedicat a la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) que té a la demarcació de Girona un conjunt de centres i estacions experimentals per al sector agroalimentari com aquest de Monells on s'hi ha celebrat la trobada, el Mas Badia de la Tallada, l'Estació de Vacum i el Control i Avaluació Porcí tots dos també a Monells. L'IRTA treballa en tres àrees: indústria alimentària, producció animal i producció vegetal. 

A la reunió d'aquest dijous hi han assitit representants d'ajuntaments del Baix Empordà i de la cambra de comerç de Girona, el president del Consell Comarcal, els caps territorials d'Agricultura i Territori i Sostenibilitat de Girona i el president de Semega de la Diputació de Girona.

Els representants de les institucions presents a la taula s'han emportat feina per fer i projectes per tirar endavant. La taula es convocarà anualment i per controlar que els projectes avancen el representant de l'IRTA a Girona visitarà periòdicament les dierents administracions implicades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient