L'Estartit tindrà les platges apunt malgrat la sobreneteja que s'hi ha hagut de fer

Intervé: Jordi Colomí, Alcalde de Torroella i l'Estartit

Les llevantades de l'hivern, especialment al Gloria, van omplir de porqueria humana i natural la platja

Torroella de Montgrí i l'Estartit garanteix espai suficient a les seves platges per mantenir la distància de seguretat inclòs en el pic de l'estiu i malgrat les dificultats en matèria de neteja que han hagut d'experimentar aquest 2020 les tindran a punt per la temporada de bany.

El Temporal Gloria del gener i la gran riuada de l'abril van arrossegar una ingent quantitat de porqueria humana i natural que va baixar pel riu i que el mar ha anat tornant poc a poc a la platja. Això ha fet ballar al cap a la brigada que ha de comprovar que efectivament la platja estigui neta.

Poc després del Temporal Gloria es va activar un protocol de neteja amb voluntariat i membres de la Brigada. Es van enretirar els plàstics i les branques i troncs, aquests darrers es van acumular a la part posterior de la platja per afavorir la creació de dunes naturals.

Amb el pas de les setmanes i els temporals menors que hi ha hagut el mar ha anat tornant porqueria natural i humana a la platja i la gran riuada de l'abril encara en va portar més.

Amb tot des de l'Ajuntament es confia en tenir la platja a punt pel bany.

El municipi espera amb ganes l'arrancada d'una temporada turística ben posicionat perquè té amplis espais naturals i sis quilòmetres de platja entre els seus principals atractius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient