Calonge i Sant Antoni salvarà una figuera centenària trasplantant-la al Parc dels Triadors

INTERVÉ: Norbert Botella, regidor de medi ambient de Calonge i Sant Antoni

Aquesta figuera centenària ha estat en perill pel sol fet d'haver crescut justament en un solar de Sant Antoni situat a l'avinguda Costa Brava amb el carrer Mestre Numància, on aviat començaran les obres de construcció d'un nou bloc de pisos. Davant aquesta situació el consistori calongí ha signat un acord amb les empreses promotores del futur bloc per poder assegurar-ne la seva supervivència. Gràcies a aquest projecte la figuera es podrà salvar i es traslladarà al Parc dels Triadors, on des de fa aproximadament 5 anys s’hi ha trasplantat una trentena d’arbres recuperats que estaven en perill de desaparèixer.

L’objectiu d’aquest projecte és doble: per una banda salvar un arbre històric, i per l'altra sensibilitzar sobre la importància de la vegetació urbana. En aquest context el projecte inclourà un cicle de xerrades a les diverses escoles del municipi.

El canvi d'ubicació es farà entre finals de desembre i principis de gener, quan la figuera hagi perdut totes les fulles i el trasplantament es pugui fer amb garanties que aquest arbre sobrevisqui. Un cop trasplantada s’organitzarà una jornada lúdica al mateix Parc dels Triadors que comptarà amb una arrossada popular. De cara a la temporada estival també està previst que s’hi organitzin diverses activitats de meditació.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient